De toekomstbestendige hybride warmtepomp all-electric ready
QWAT hybride is de Hybride warmtepomp die klaar is voor een gasloze en altijd warme toekomst.
De betaalbare warmtepomp, gemaakt van hoogwaardige componenten, zeer stil en in 1 dag te installeren.
Warmtepomp Monoblock 5-12kW QWATT warmtepomp (All Electric Ready)
Binnen-Unit Sturing Bediening Hybride Instellingen
Bestaande CV Ketel
Warmwater via bestaande CV ketel
Verwarmingssysteem via QWATT Warmtepomp tot Max tot -25 graden
WiFi App Bediening
In de QWATT 3e generatie warmtepompen zit onze 18 jaar ervaring met gasloos verwarmen van woningen verwerkt. Deze 3e generatie warmtepomp is het resultaat van onze jarenlange nauwe samenwerking met een van de grootse fabrikanten van warmtepompen ter wereld. Voor Nederland zijn warmtepompen iets nieuws, voor ons zijn ze al jaren de dagelijkse realiteit, en die ervaring vind u terug in onze QWATT warmtepompen.
Terugverdientijd alleen warmte, dit is natuurlijk voor iedereen anders maar hoe meer gas je verbruikt hoe sneller je de warmtepomp terugverdient. Bij een gasverbruik van rond de 500m3 of meer is de terugverdient tijd meestal 10 jaar of minder* met onze QWATT Warmtepomp. Bij een all electric systeem is de terugverdientijd meestal korter dan 10 jaar vanaf 700m3 of meer**.
bij een gasverbruik 500m3 of meer is u terugverdientijd korter dan 10 jaar
uw gasketel wordt allen gebruikt voor warmwater
u kunt ten alle tijden volledig van het gas af (u heeft wel een boiler nodig of een andere oplossing. zie All-Electric )
bij matige/strenge vorst bent u goedkoper uit dan met gas
de warmtepomp kan als het koud is nog steeds uw huis verwarmen en uw warmwater leveren
Daarnaast ondersteunen wij ook met Lage Temperatuur radiatoren zodat u het sneller terugverdient of geen dure vloerverwarming hoeft aan te leggen. Mogelijk heeft u hierdoor ook een kleinere (goedkopere) warmtepomp nodig, mocht u dit later willen doen dan kan dat ook hou er dan wel rekening mee dat als het echt koud wordt de CV of een straalkachel misschien moet bijspringen totdat de radiatoren vervangen zijn.
Efficiëntie
COP en SCOP komen regelmatig voorbij en zijn relevant in de juiste context. Wij met jaren ervaring met warmtepompen, kijken net even anders. Wij kijken naar de Nederlandse praktijk en niet naar de ideale omstandigheden van het lab. Dit geeft een ander beeld van veel (hybride) warmtepompen. De meeste hybride warmtepompen zijn zo gebouwd dat u altijd uw gasketel moet houden, dit terwijl de installatie en de kosten hetzelfde zijn als met All-Electric warmtepompen. De meeste hybride warmtepompen zijn te kleine All-Electric warmtepompen, met als doel uw gas verslaafd te houden voor de prijs van een All-Electric warmtepomp. Daarnaast is zijn onze full electric warmtepompen stiller dan, de meeste hybride systemen onder vergelijkbare omstandigheden.
Wij installeren wel hybride bij ons is dat dat u eigenlijk alleen uw ketel gebruikt voor warmwater en voor nood kunt u altijd naar uw CV schakelen (automatisch of handmatig). Echter met de huidige prijzen van gas en elektriciteit zou dit pas moeten gebeuren als het buiten -20 graden is gedurende 12 uur of langer. Mocht dit een zorg zijn wij hebben ook -30 Warmtepompen in ons programma.
Ook zien we vaak dat warmtepompen een hoge COP hebben bij 7/35 graden, maar zodra het matig gaat vriezen kunnen ze uw huis niet meer warm krijgen laat staan dat u nog comfortabel kunt douchen.
Wij kijken nauwelijks naar de 35/7 graden COP waarde, dit is uw eindstation als u gelukt hebt, maar voor de meeste woningen helemaal niet realiseerbaar in de komende 3-7 jaar (vloerverwarming, goede Isolatie etc ). Daarnaast willen de meesten van het gas af, en voor warmwater moet u 50-55 graden hebben meestal 2x per dag, en hierdoor zal deze COP ook invloed hebben op uw stroomverbruik.
Wij kijken het liefst naar de 45 of zelf de 55 graden waardes waarom omdat dit de realiteit is van het verwarming systeem in veel woningen. Veel van onze klanten kunnen dan in hum eigen temp en budget hun energie verbruik verder optimmeren. Terwijl ze al vanaf dag 1 aan het besparen zijn tov hun oude situatie met gas en zo hun uitstoot verminderen want een warmtepomp is 4 maal efficiënter dan gas en zal dus altijd minder CO2 uitstoten dan een CV-ketel ook als de stroom uit fossiel bron komt.
Kosten
Vanaf 3.699€ inclusief installatie, ja dit is meer dan sommige anderen, maar zoals gezegd die zijn in onze ogen ongeschikt en eigenlijk een verkwisting van materialen, tijd en geld, en moeten alsnog vervangen worden als u helemaal van het gas af wilt. Er zijn geen technische argument om voor deze hybride oplossingen te gaan, onze oplossingen zijn voor de meeste woningen tot -17 goedkoper als het gaat om energie verbruik tov gas en hoeveel uur per jaar is het kouder dan -15? Boven de -15 bespaart u tov gas. Gaat u naar LT verwarmen (35 of lager) dan bent u ook bij -22 nog steeds goedkoper uit
*Gebaseerd op Eneco 3 jaar vast prijzen voor gas en elektriciteit (maart-2024) , basis installatie Warmte, SCOP 4 (ipv 4.8)
**Gebaseerd op Eneco 3 jaar vast prijzen voor elektriciteit (maart-2024), geen gasaansluiting, ipv vervanging CV Ketel, basis installatie All-Electric, SCOP 4 (ipv 4.8)







